Kardemir’in son 3 yıl içinde Bağış ve Yardımlar bütçesinde fahiş arttırım yapması hissedarların dikkatini çekiyor.

2021 Yılında yaklaşık 6 Milyon bağış ve yardımlar bütçesi kullanan şirket, 2022 yılında ise bu bütçeyi 70 Milyona çıkardı.

KARDEMİR A.Ş yönetiminin önümüzdeki hafta, 3 Nisan da gerçekleştireceği mali genel kurulunda ise bağış ve yardımlar bütçesini 200 Milyona çıkartmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Hissedarların oyuna sunulacak olan astronomik bağış bütçesinin genel kuruldan geçip, geçmeyeceği ise ayrı bir tartışma konusu.

Bağışlar nereye gidiyor?

Kardemir’in 2022 Yılında kullandığı 70 Milyon lira bağış bütçesinden nerelere nakdi yardım yapıldığı farklı bir merak konusu halini alırken, Okçular Vakfı gibi bazı vakıflara ve başka illerdeki camii yapımlarına milyonlarca lira bağış yapıldığı da iddia ediliyor.

Karabük ne kadar faydalanıyor?

Kardemir’in 2022 yılında yaptığı 70 Milyon lira bağıştan, Karabük’ün ne kadarından faydalandığı bilinmiyor.

Yine, genel kurulda oylanırsa 2023 yılının tahmini 200 Milyon lira bağış bütçesinin ne kadarı Karabük için kullanılacak?

Kardemir’in oluşturduğu tüm çevre ve hava kirliliğinden olumsuz etkilenen Karabüklüler, bağış bütçesinin çoğunluğunu şehre sosyal sorumluluk projeleri olarak yansıtılmasını ve şirketin bu konuda şeffaaf olmasını istiyorlar.

Kaynak: Karabük Net Haber