Bu haber :31/03/2023 16:10 Tarihinde Eklendi 913 Kez Okundu

KARDERFED Genel Başkanı Akay, Karabük'ten aday adayı

Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) başta olmak üzere İstanbul'da bir çok önemli sivil toplum kuruluşunun Genel Başkanlıklarını yıllardır başarı ile yürüten, İstanbul'da Karabük günleri başta olmak üzere bir çok önemli organizasyonu yaparak Karabük'ün tanıtımına katkı sağlayan, Yeniceli rahmetli emekli öğretmen Celal Akay'ın oğlu, başarılı İş İnsanı Cevdet Akay, CHP'den Karabük aday adayı oldu.
Akay'ın aday adaylığı üzerine Karabük'lülerde. ve partililerde heyecan yaşandı. 
Parti yönetimine yakınlığı ile bilinen Akay, aday ve milletvekili olduğu halde kente katkılarının artacak.
 
 
Cevdet Akay Kimdir?
Cevdet Akay 1966 yılında Karabük’ün Yenice ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Yenice ‘de, Liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde burslu olarak tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden birincilikle mezun oldu.
Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalı’nda ‘Uluslararası vergilendirme sorunları ve Türk vergi sistemi açısından etkilerinin analizi ve değerlendirmesi’ konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.
İş hayatına Ankara’da Şekerbank Genel Müdürlüğü’nde Mali Tahlil Uzman Yardımcısı olarak başladı. Şekerbank’da müfettiş olarak çalıştı. Sümerbank, Toprakbank, Tekstilbank gibi çeşitli bankalarda ve finans kuruluşlarında şube müdürü, krediler grup müdürü, pazarlama müdürlüğü, genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak çalıştı.
Şuanda akaryakıt, gıda, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren CEVA Grup’un Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Akay, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almış ve Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (TSTK) Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON), Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV), İstanbul – Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) ve Marmara Dernekler Federasyonu’nun (MADEFE) Genel Başkanlığını yapmaktadır.
Ayrıca Kabataş Derneği ve Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) üyedir.
İyi derecede İngilizce bilen Akay, bir kız çocuğu babasıdır.