Bu haber :14/09/2023 18:16 Tarihinde Eklendi 962 Kez Okundu

“Zübeyde” filmi Safranbolu’da çekilecek.

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatını anlatan “Zübeyde” filmi Safranbolu’da çekilecek.

Usta oyuncu Müjdat Gezen’in yönetmenliğini yapacağı film için Selanik sokaklarına çok benzeyen Safranbolu‘da çekileceği açıklandı.   Safranbolu’nun Eski Çarşı bölgesinde çekimleri  gerçekleşecek film de başrolleri, Halil Ergün, Mehmet Aslantuğ ve Müjdat Gezer paylaşıyor. Zübeyde rolünün ise kimin oynayacağı açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde  Müjdat Gezen  Safranbolu’da inceleme yapacağını belirtti. Çekimleri Ekim ayında başlayacak olan ‘Zübeyde’ filmi için mekanlar seçilecek.

Müjdat Gezen, Zübeyde Hanım’ın babası Sofuzade Feyzullah Ağa karakterini canlandırırken, Mehmet Aslantuğ, Ali Rıza Efendi’nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi rolünü üstlenecek. Halil Ergün ise bir doktor karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Gezen, Zübeyde Hanım rolü için iki sevilen isimle görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. Filmin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

Büyük merakla beklenen “Zübeyde” filmi, Türk sineması adına önemli bir yapım olarak dikkat çekiyor ve Atatürk’ün annesinin hayatını anlatarak tarihi bir döneme ışık tutmayı amaçlıyor. Gözler, Safranbolu’da başlayacak çekimlere çevrildi.