Bu haber :18/02/2024 02:30 Tarihinde Eklendi 673 Kez Okundu

Filmin Konusu; CHP

Filmin Konusu; CHP

Cumhuriyet Halk Partisi, Karabük’te, 2019 yerel seçimlerinde Elif  Köse ile yıllardır göremediği başarıyı yakaladı. 43 yıl sonra Safranbolu’da CHP belediyede seçimi kazandı.

Genel seçimlerde öÖnceki yıllarda mMilletvekili adayı olmuş ancak seçim bitmeden kenti terk ettiği  için tepki toplamış Cevdet Akay, milletvekili birinci sıra adayı olunca, ilk istemeyen isim Elif Köse oldu.

Cevdet Akay’a tepki göstermek için Ankara’ya partisinin genel merkezine giden Köse, partinin önceki genel başkanı Kılıçdaroğlu’na bile Akay’ı istemediğini ilettiğini bilmeyen yok!

Aradan geçen sürede bu dereden çok sular aktı diye düşünüyorduk, ama anlaşıldı ki bu süreç pek unutulmuş gibi gözükmüyor.

Cevdet Akay, CHP’nin Karabük Milletvekili oldu, meclise girdi. Muhalefet milletvekili olarak hem genel siyasette hem yerel siyasettte adından söz ettiriyor.

Gelelim yerel seçim sürecinde perde arkasında etkisinin olup olmadığına…

 

CHP’nin milletvekilliği için 3 aday adayı bulunuyordu. Bu adaylardan birisi Bayram Karadağ. Karadağ, partinin içinde yıllardır bulunan il başkanlığı yapmış, milletvekili sıralamasında 3. sırada çalışmış, ve Karabük Belediye Başkanlığı için aday adaylığını koyup, “ben bu partinin öz evladıyım” mesajını herkese gönderdi.

 

Bir diğer aday ise genel seçimlerde CHP nin ittifakı olan Deva Partisinin il başkanı olan Yusuf Aydın… siyasi geçmişi sağ partisi, ancak Başkan Elif Köse’nin 30 yıllık arkadaşı, geçmişte aynı sektörde birlikte çalışmışlar.

 

Üçüncü aday adayı ise bölgede tanınan Eskipazar’lı bir iş adamı İsmail Yalav…

 

İsmail Yalav, aday adaylığını resmen çıkıp il başkanlığında açıklamadı. Hep bir gizemli ve hep bir tedbirli davrandı. Ancak aday kesinleşip Bayram Karadağ olunca İsmail Yalav nasıl adaylık için başvuru sürecini şöle açıkladı; “Milletvekili Cevdet Akay’ın yakını olan Sermin Ölmez ve eşi Kazım Ölmez arayıp benimle milletvekilin konuşmak istediğini söylediler. Bu kişilerin evinde Cevdet Akay ile görüştüğümde aday olmamı istedi. Bende bu söze güvenerek aday oldum.”

 

Ne oldu şimdi? buyurun siz bu filmi seyredin…

 

Başrolde kimler var, kimler kimin adayı falan derken bizim bayram aday oluverdi. Yusuf Aydın aday olsun, İsmail Yalav aday olsun diye uğraşanlar filmin sonunda figüran oldu.

 

Filmin senaryosu her bölüm değişiyor. Değişmeyen bir şey var bunu biliyorum. Kimse kimsenin yaptığını unutmuyor!...

 

Bu filmde başrolü gerçek bir CHP’li Karadağ kaptı. Ne Köse’nin nede Akay’ın figüranları….

 

Ne diyelim, darısı Safranbolu’daki gerçek CHP’lilere…

 

Çünkü Köse, burada gerçek partililer dururken 5 yıldır tıpki Yusuf Aydın konusunda olduğu gibi figüranlarıyla hareket ediyor.