Bu haber :11/03/2024 03:23 Tarihinde Eklendi 654 Kez Okundu

MEHMET ÇETİNKAYA KÖSE’NİN SKANDAL DAVRANIŞINI DEĞERLENDİRDİ

MEHMET ÇETİNKAYA KÖSE’NİN SKANDAL DAVRANIŞINI DEĞERLENDİRDİ

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin geçen yıl deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırlattığı yaklaşık 750 gıda kolisini bekletip, seçim yatırımı olarak kullandığı İddialarını değerlendirdi. 

 Çetinkaya'nın KOLİ SÜRECİ İYİ YÖNETİLEMEDİ..! başlıklı yazısı:

 Önceki gün, Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir’in BRTV’de canlı yayını vardı. Televizyonumuza gelirken, elinde bir koli ile geldi. İçtenlikle söylüyorum, yaklaşan Ramazan ayı nedeni ile BRTV’ye bir kumanya getirdi sandım. Dikkatlice baktığımda, üzerinde Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse’nin fotoğrafının ve “Hayırlı Ramazanlar” yazısının olduğunu fark ettim. Merakım arttı ve “Ali kardeşim bu nedir?” diye sordum. Başladı anlatmaya kısa ve öz olarak anlatayım. “Bu koli, geçen yıl 10 Mart tarihinde ilimizde bir firmadan Kahramanmaraş merkezli depremde mağdur olan insanlarımız için yardım amaçlı Safranbolu Belediye Başkanlığı tarafından satın alınan, ancak bir bölümü deprem bölgesine gönderilen, bir bölümü ise bir yıl firmanın deposunda bekletilen ve bir iki gün önce Safranbolu’nun İsmetpaşa Mahallesi (Gümüş) sakinlerine dağıtılan kumanya” dedi. Siyaset yapacağım diye bir yanlışlık olup olmadığını sordum. Ellerindeki faturayı gösterdiler.Ben de, yayın öncesi kısa bir araştırma yaptım ve böyle bir olayın varlığını teyit ettim. Daha sonra Ali Büyüközdemir canlı yayında, koliyi de masaya koyarak ekranda görünecek şekilde olayı detayları ile anlattı. Bir gün sonra da, Safranbolu Belediye Başkanı bir başka yayın kuruluşunda kendi penceresinden olay ile ilgili açıklamalar yaptı.

Yukarıda yazdıkların, olayın nasıl geliştiği ve adaylar arasındaki rekabet ile ilgili bölüm. Gelelim 40 yıllık gazeteci olarak beni ilgilendiren bölüme.

Biz, BRTV’de konu ile ilgili rutin haberimizi yaptık. Ben de, sosyal medya hesabımda İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinden iki hanımın koli ile ilgili, zeytinleri göstererek tepkilerini dile getiren kısa bir videosunu paylaştım. Dün, Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse ile Safranbolu Belediyesi Sosyal tesislerinde bir saatten fazla; geçen dönemdeki seçimlerden günümüze ve bu koli olayı ile ilgili bir görüşme yaptık. Kendileri benden, sosyal medya hesabımda aynı mahalleden 3 kadının kolilerin gayet güzel olduğunu belirten 3 ayrı kısa görüntüyü paylaşmamı rica ettiler. Diğer paylaşımı da göz önüne alarak, kendilerinin bana verdikleri o görüntüleri de paylaştım. Halen, sosyal medya hesabında duruyor. Ancak, benim o paylaşımımdan kısa bir süre sonra tuhaf bir şey oldu. Bir gün önce, benim paylaşım yaptığım ve kolinin içindeki zeytinlerin bozuk olduğu söyleyen hanımın evine gidilmiş ve bir gün önce söylediklerini yalanlayan bir video Belediye’nin basın ile ilgili ekipleri tarafından Karabük ve Safranbolu basınına servis edildi. Kısa süre içinde, hem basının bir bölümünde hem de sosyal medya kullanıcıları tarafından “İŞTE GERÇEKLER” “YALANLAR ORTAYA ÇIKTI” “YALANCININ MUMU SÖNDÜ” gibi tuhaf paylaşımlar ile Belediye elemanları tarafından servis edilen bu video gece boyu yayıldı. Araştırmacı bir gazeteci olarak, gece geç saatlere kadar işin gerçeğini ortaya çıkarmak için çaba harcadım. Gümüş sakini hanım, kendisine Belediye’den 4 kişinin geldiğini, bir gün önce söylediklerini yalanlaması için kendisini ikna ettiklerini belirterek cüzdanından çıkardığı 1.000 TL. parayı da göstererek “Bana para verdiler, yarın paralarını geri vereceğim” dedi. Söz konusu videoyu da bu yazıyı yazmadan önce sosyal medya hesabımda paylaştım.

SÜREÇ BAŞINDAN BU YANA İYİ YÖNETİLEMEDİ

AK Parti Adayı, koli olayını gündeme getirdikten sonra Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Elif Köse, “İddialar ciddi ve önemlidir. Depremzedeler için satın alınmış olan yardım kolileri bir depoda bir yıl bekletilmiş mi, firma yetkilileri ve elemanları iddia edildiği gibi Belediyemizi arayıp, bu kolileri buradan alın diye defalarca uyarmışlar mı? Bu konuda idari bir soruşturma başlatacağım” demiş olsa, hem konunun aydınlanması için sağlıklı bir girişim olur, hem de Gümüş sakini komşularımızın kolinin içindeki çürümüştü, yok çürük değil gayet güzeldi gibi tuhaf söylemleri gündeme gelmezdi. Ayrıca, konu dallanıp budaklanmaz kısa sürede kapanır giderdi. Bir idari soruşturma yapılmış olursa, depremzedeler için satın alınan gıda maddelerinin bir yıl depoda neden bekletildiği ortaya çıkar, ihmali olanlar varsa gereği yapılırdı.

Sonuç olarak, BRTV kurumu olarak bizim Sayın Başkan Elif Köse ile ilgili bir sorunumuz yoktur. Konu, rakibi Ali Büyüközdemir’in propaganda saatinde canlı yayında gündeme getirdiği bir konudan ibarettir. Ayrıca, seçim dönemlerinde bu tür tartışmaları da seçim atmosferi içinde normal karşılamak ve olayları akışına bırakmak daha yararlı bir tutum olacaktır.