Bu haber :22/02/2020 16:17 Tarihinde Eklendi 1280 Kez Okundu

Avrasya Yükseköğretim Zirvesinde; KBÜ

Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) bu yıl 5’incisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) İstanbul’da yapıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da zirveye katılarak, ‘Karabük Üniversitesinin Uluslararasılaşması’ konulu sunum yaptı.
Dünyanın en kapsamlı yükseköğretim  kuruluşlarından biri olan Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) bu yıl 5’incisini düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) İstanbul’da yapıldıToplamda 60 ülkeden, 200 üniversite ile 2 bin 500’ün üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzmanın yer aldığı zirve, Avrasya Üniversiteler Birliğinin (EURAS) desteği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), THY, Türkiye Ulusal Ajans, TUBİTAK, Türkiye Maarif Vakfı, British Council, UNIMED, Campus France, Nuffic’in katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirildi.
“Uluslararası Eğitim için Birleşiyoruz” ana başlığı altında 135 konuşmacının yer aldığı toplam 50 panel ve seminerde, ‘Uluslararasılaşma, eğitim politikaları, öğrenci değişim programları, bölgenin eğitim stratejileri, trendleri ve fırsatları ile yükseköğretimde kadın liderliğinin geliştirilmesine yönelik konular’ ele alındı.
Karabük Üniversitesinin de stant açtığı zirvede Rektör Prof. Dr. Refik Polat, genç girişimci üniversitelerin deneyimlerini konu alan panelde Karabük Üniversitesinin uluslararasılaşma örneğini anlattı.
Zirveye Karabük Üniversitesinden ayrıca Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Taniş, Kongre ve Koordinasyon Birimi Müdürü Nilüfer Zengin ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Adnan Ucur katıldı