Bu haber :29/09/2020 16:35 Tarihinde Eklendi 3366 Kez Okundu

Romanyalı akademisyenden KBÜ’ye ziyaret

“Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği” kapsamında Romanya Constantin Brancoveanu Üniversitesinden Prof. Dr. Alexandrina Sirbu, Karabük Üniversitesine misafir oldu.

Romanya Constantin Brancoveanu Üniversitesinden Prof. Dr. Alexandrina Sirbu, Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Karabük Üniversitesine 21-25 Eylül tarihlerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette öğrenci değişimi ve eğitimde iş birliği konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Beş gün süren ziyarette Prof. Dr. Alexandrina Sirbu,  Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü ve Safranbolu’yu gezerek bilgiler aldı. Demir Çelik Kampüsü’nün ardından kendi alanıyla ilgili Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Sirbu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağını çok beğendiğini ifade etti. Ayrıca Safranbolu Meslek Yüksekokulunu da ziyaret eden Sirbu, Safranbolu Meslek Yüksekokul Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Dulkadir’den hali hazırda devam eden Erasmus projeleri ile ilgili bilgiler aldı.

Ziyaretle ilgili izlenimlerini paylaşan Prof. Dr. Alexandrina Sirbu, Karabük Üniversitesini çok beğendiğini belirterek,  ziyareti boyunca iş birliği ve proje üretimi konusunda görüşmeler yaptığını dile getirdi. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Adnan Ucur da misafir akademisyene ziyareti boyunca eşlik etti.