Bu haber :16/10/2020 16:09 Tarihinde Eklendi 2565 Kez Okundu

KAYMAKAM TÜRKÖZ ŞEKERA’YI ZİYARET ETTİ

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, ŞEKERA'nın kesimhane ve üretim tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İşletme sahipleri Erol Karadeniz ve Şenol Karadeniz, Kesimhane ve üretim tesisi hakkında verdikleri bilgilerde;

Günlük 20 büyükbaş ve 50 küçükbaş kesiminin gerçekleştiği, 4 tane soğuk hava deposunun mevcut olduğu belirtilmiştir.

Batı Karadeniz illerindeki et tedarikçilerine yönelik kesim hizmeti ve ayrıca Karabük’te şarküteri hizmeti veren marketlerlede hizmeti sürdürmektedir.

Avrupa Standartlarında Kombine ile Karabük İlinde alımı yapılan besilik hayvanların kesimini de yapılmakta, bu hizmetlerin yanı sıra yöre halkına kurban ve adak kesim hizmeti verilmektedir.

Sucuk Üretim tesisinde yörenin lezzeti Kaşet ve Nazar sucuklarının üretimi sağlamaktadır.

Günlük kapasitesi B.baş 20, K.baş 50baş olan işletmede aylık ortalama 120 büyükbaş,150 küçükbaş kesim yapılmakta olup aylık ortalama karkas et miktarı 25 ton dur.

Kesimhaneyi ve tesisleri inceleyen Kaymakam Mehmet TÜRKÖZ "İlçemizde böyle bir Kesimhanenin faaliyete bulunması,besi hayvancılığı açısından bölgemize büyük bir hizmet verdiğini gözlemliyoruz. Kesimhane teknik alt yapı açısından örnek teşkil etmektedir. Hayvansal ürünlerin işlenmesinde hijyen çok önemlidir. Bu tesisimizin hijyen kuralları çerçevesinde hizmet verdiğini görüyoruz. Kesime gelen hayvanlar kesim öncesi ve kesim sonrası Market raflarından vatandaşımızın sofrasına girinceye kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli Resmi veteriner Hekimleri tarafından her gün düzenli olarak denetlenerek İnsanlarımıza güvenilir gıda arzını sağlamaktayız" dedi