Bu haber :25/02/2020 17:20 Tarihinde Eklendi 1713 Kez Okundu

Mühendislik Öğrencileri Yarı Finalde

“Nefesten Şeker Ölçüm ve Takibi Cihazı” Geliştirdiler

 

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinden oluşan üç ekibin katıldığı ‘TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!’ girişimcilik kampında ‘Diabetic’s friends’ ekibi yarı finale yükselerek büyük bir başarı elde etti.

Türkiyenin en kapsamlı erken girişimcilik programı olan ‘TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var!’ kampı, toplamda 43 üniversiteden 36 ekibin katılımıyla Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘Diabetic’s Friends’, ‘Drowsiness Fighters’ ve ‘Nevuscode’ takımlarının yer aldığı kampta, ‘Diabetic’s friends’ ekibi yarı finale yükselerek büyük bir başarı elde etti.

Tıp Mühendisliği öğrencileri Ayşenur Mete, İbrahim Telli ve Taleh Binnatov ile Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Aslıhan Gürler’in yer aldığı ‘Diabetic’s Friends’ ekibi, ‘Tip 2 Diyabet’ hastalari için ‘Nefesten Şeker Ölçüm ve Takibi Cihazı’ ile programda yer aldı.

Günümüzde dünyada 463 milyon diyabet hastası yaşıyor. Bunun %90’ının ‘Tip 2 Diyabet’ hastası olduğu biliniyor. Hızla artan hastalık oranı ve zamanında yapılmayan takip, hastalığın kalp damar, hipertansiyon, böbrek hastalıkları gibi ölümcül hastalıklara sebebiyet veriyor. Hastalığın takibi ‘Glukometre’ ile parmaktan kan alma yöntemiyle yapılıyor. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği sistem ile ‘Tip 2 Diyabet’ hastalar için ‘Nefesten Şeker Ölçüm ve Takibi’ cihazı, günlük kan şekeri takibini nefes yoluyla sağlıyor.

Toplamda beş gün süren programda girişimcilik ile ilgili çeşitli eğitimler de verildi. Eğitim sonrası yapılan sunumları dinleyen 12 rehber 12 takım ile eşleşti. ‘Diabetic’s Friends’ ekibi, bulut bilişim sektörünün Türkiye’deki en büyük şirketlerinden olan Medianova kurucusu ve CEO’su Serkan Sevim ile eşleşti. 600’den fazla kurumsal şirkete platform sağlayan yerli bir teknoloji şirketi olan Medianova, teknoloji ihracatının ülkemizdeki öncüleri arasında yer alıyor.