Bu haber :27/02/2020 17:42 Tarihinde Eklendi 1461 Kez Okundu

KBÜ’de Regaip Kandili programı

Yazar Senai Demirci, Karabük Üniversitesinde Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen özel programda üniversite öğrencileriyle buluştu.

Karabük Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda “Regaip Kandili Özel” programı gerçekleştirildi. Yazar Senai Demirci’nin konuşmacı olarak katıldığı program yoğun ilgi gördü.

Programa Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve eşi Fadimana Polat ile akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sohbet havasında gerçekleşen programda Senai Demirci, kendine özgü üslubu ile insana dair izlenimlerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Konuşmasında insani değerlerin önemine değinen Senai Demirci, “İnsan kendisiyle tanışmadan Rabbi ile tanışamaz. Biz kendimizle tanışmak için bu dünyaya geldik. İnsan olmayan, acı çekmeyen, düşüp kalkmayan, yaralanmayan, kederlenmeyen, şüphe etmeyen insan olamaz. İnsan olmayı atlayarak Müslüman olamayız. İnsanın elindeki en temel veri kendi varlığıdır. Kendi varlığını fark eden insan kendi varlığının kendisinde borç olduğunu fark eder ondan sonra Rabbi ile tanışmaya başlar.” şeklinde konuştu.

Hz. Meryem ve Hz. Yusuf’un kıssalarından kesitler de sunan Demirci, Kuran-ı Kerim’de yer alan bu kıssaların insanlara öğretici nitelikte olduğunun altını çizdi.

Yazar Demirci öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Birbirimizin yanlışlarından ders alalım. Birisi hata yaptığında kınamak yerine ders alın. Onun hatasını, günahını, kusurunu saklayalım. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir cümlesi aslında bizi bütün gıybetlerden, kınamalardan alıkoyar.” diye konuştu.

Programda ayrıca Senai Demirci, şair Şehriyar’ın “Getme Tersa Balası” adlı şiirini seslendirdi.

Senai Demirci, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Soru ve cevap bölümünün ardından  Demirci, okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Yazar Senai Demirci, Rektör Polat’ı makamında ziyaret etti

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen “Regaip Kandili Özel” programına katılan Yazar Senai Demirci, program öncesinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.