Bu haber :28/04/2021 18:20 Tarihinde Eklendi 414 Kez Okundu

ŞEHRİMDEKİ ENDEMİK BİTKİLERİ TANIYORUM PROJE ETKİNLİĞİ YAPILDI

       Safranbolu da yürütülmekte olan 87 e-Twinning projesinden birisi olan Şehrimdeki Endemik Bitkileri Tanıyorum proje etkinliği 26 Nisan Pazartesi günü çevrim içi olarak düzenlendi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık'ın da katıldığı program proje sorumlusu Safranbolu Kanuni Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Burcu Çakıcı Tufan tarafından proje ile ilgili bilgilendirme sunumu ile başladı.

       Proje sorumlusu Burcu Çakıcı Tufan yaptığı sunumda projenin amacının öğrencilerin yaşadıkları şehirdeki endemik bitkilerin farkına varmalarını sağlamak olduğunu belirterek proje sonunda öğrencilerin çalışmalarından bir dijital ürün ortaya çıkacağını ifade etti. Ayrıca projeye 5 öğrenci ile katıldıklarını ve proje ortağı ülkenin Gürcistan olduğunu sözlerine ekledi.

       İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de yaptığı konuşmada endemik bitkilerin ekolojik özellikleri sebebiyle sadece bir bölgede yetişen ve dünyanın başka bölgesinde yetişme olasılığı olmayan bitkiler olduğunu hatırlatarak bu proje sayesinde başta safran olmak üzere yöremize özgü bitki türlerinin öğrencilerimiz tarafından fark edilmesinin sağlanacağını ve aynı zamanda ilçemizin de tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Projede yer alan öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Hasan Gümüş çalışmalarında balarılar diledi.

       Programa katılan Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık da bu tür projelerin önemine dikkat çektiği konuşmasında müdürlük olarak projeye her türlü desteği vereceklerini ifade ederek projede yer alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.