Bu haber :30/04/2021 17:28 Tarihinde Eklendi 399 Kez Okundu

350 Dekar Tarım Arazisine Ayçiçeği Ekildi

Eskipazar da tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla atıl durumdaki 350 dekarlık tarım arazisinde ayçiçeği ekimi yapıldı.

Ayçiçeği tohumları, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Milli Tarım Projesi kapsamında İmanlar köyünde atıl durumdaki 350 dekar alanda yüzde 75 hibe tohum desteğiyle toprakla buluşturuldu.

Ayrıca, bitkisel üretimi daha kolay hale getirmek için alet ve ekipman konusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce pnömatik ekim mibzeri ve ara çapa makinesi alımı gerçekleştirilerek çiftçilerin hizmetine sunuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, gazetecilere, atıl tarım arazilerinin Milli Tarım Projesi kapsamında üretime kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

İmanlar köyünde 350 dekar arazide ayçiçeği ekimini gerçekleştirdiklerini belirten Ayvalık, "Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle çiftçilerimize hububat ve yem bitkisi tohumları başta olmak üzere birçok üründe destek sağlayarak tohum açığımızı kapatmış olduk. Bu yıl da üreticilerimizin talebi doğrultasında alternatif ürün deseni için yeni projeler geliştirerek 100 dekar alanda kuru fasulye ve 350 dekar alanda ayçiçeği ekimi için tohum desteği sağlamış olduk." diye konuştu.

Ayvalık, pnömatik ekim mibzeri ve ara çapa makinesi alımı gerçekleştirerek Karabük'e kazandırdıklarını dile getirerek, "Amacımız, atıl tarım arazilerini 2021 yılı için yüzde 5 oranında azaltmak ve üretime kazandırmak. Bu kapsamda özellikle sonbahar ekimi için hububat tohumlarını üreticilerimize dağıtarak atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." ifadelerini kullandı.