Bu haber :10/06/2021 14:36 Tarihinde Eklendi 464 Kez Okundu

ÖNCÜ NESİLLER PROJESİ SÖYLEŞİ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen Öncü Nesiller Projesi söyleşi etkinlikleriyle devam ediyor.

Kasım ayında başlayıp 8 aydır devam eden proje kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri her ay farklı bir alan ve konuda eğitimci-yazar-akademisyen bir isimle çevrim içi söyleşi programında bir araya geliyor.  Öncü Nesiller Projesinin Haziran ayı programının konuğu ise TRT1 ekranlarında Ramazan aylarında yayınlanan Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının Jüri üyelerinden olan ve Diyanet İşleri Başkanlığının Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezinin Müdürlüğünü yürüten Osman EGİN oldu.

Nezaket ve Zarafet konulu söyleşi programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu Lisesi başta olmak üzere ilçedeki diğer İmam Hatip okullarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile diğer davetliler katıldı. 

Moderatörlüğünü Öncü Nesiller Projesi koordinatörü Recep Kabaş'ın yaptığı ve yoğun bir katılım ile gerçekleşen ve okul müdürü Mustafa Pazarlıoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan çevrim içi söyleşi programı Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün selamlama konuşması ile devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş programda yaptığı konuşmasında “Bir yılı aşkın bir süredir devam eden salgın hastalık nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerimizin icrasında farklı yöntemler ve teknikler kullanarak bu süreci en az hasarla geçirmeye ve krizi fırsata çevirmeye çalıştık. Ülke olarak da bunda başarılı olduk. Bir taraftan hem uzaktan hem de yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürürken diğer taraftan da sosyal, kültürel, sportif etkinliklere ve proje çalışmalarına ara vermeden dönemin koşullarına uygun olarak devam ettik. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ERDEM projesi de bunlardan biri. Proje kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çevrim içi de olsa çok değerli eğitimci, yazar ve akademisyenlerle bir araya geliyor. Bugün de iletişimle ilgili önemli bir konuda çok değerli bir hocamız bizlerle. Osman EGİN hocamıza değerli vakitlerini ayırarak öğretmen ve öğrencilerimizin evlerine misafir olmalarından dolayı teşekkür ediyor, programda emeği bulanan ve katılım sağlayan bütün yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.   

Öncü Nesiller Projesi Haziran ayı söyleşi programı, programa konuk olarak katılan ve nezaket, nezahet ve zarafet kavramları üzerinden genelde her Müslümanın özelde ise öncü ve önder olanların sosyal ilişkilerinde ve iletişimlerinde dikkat etmeleri gereken hususları örneklerle ve akıcı bir üslupla sunan Osman EGİN Hocanın konuşmasıyla sona erdi.