Bu haber :12/06/2021 15:17 Tarihinde Eklendi 670 Kez Okundu

Çocuk Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Çocukların geleceklerine güvenle bakabilmeleri için demokratik olarak seslerini duyurabilecekleri, cinsiyet, dil, din, ırk, kültür, sınıf, düşünce farkı gözetmeksizin temsil edilecekleri Çocuk Meclisi, Belediye Başkanı Elif Köse ve ailelerin katılımları ile Leyla Dizdar Kültür Merkezi Büyük Salonda ilk toplantısı ile hayata geçti.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Başkan Elif Köse; “Değerli çocuklar sizleri burada gördüğüm için çok mutluyum,

Hepinizi medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum. Çocuk meclisimize katılarak Safranbolu ile ilgili fikir ve önerilerinizi dile getireceğinizi ve şehrimize duyarlı birer vatandaş olacağınızı görüyorum. Kentimizdeki tüm çocuklarımız bizler için değerli. Bizler bu meclisi yaşadığınız kentte şehrinizde söz sahibi olmanız amacıyla kurduk. Şehri yönetirken sizlerden ilham almak, sizlerden öğrenmek istiyoruz. Şunu da eklemek istiyorum ki bugün itibariyle ihtiyaçlarınızı bizler belirlemeyeceğiz. İhtiyaçlarınızı kendiniz belirleyeceksiniz. Çocuk meclisinde sizler talep ve beklentilerinizi dile getireceksiniz, bizler de yaşamak istediğiniz şehri sizlere sağlamak için çalışmalar yapacağız.

Sizlerle turizmden spora, müzikten kültürel mirasa çok farklı alanlarda önemli çalışmalar yapacağız. Yaşadığınız dünyada sahip olduğunuz hakları uzmanlarından sizlere aktarmalarını sağlayacağız. Çocuk haklarını öncelik sıramıza alacağız. Hepinizin çok aktif olmasını istiyorum ve sizlerden bunu bekliyorum.

Sizler birer aktif vatandaş olacak, mahallelerinizin ve arkadaşlarınızın temsilcileri olacaksınız. Bizler nasıl sizlerin ebeveynlerini dinliyor ve seslerini dile getiriyorsak, sizler de arkadaşlarınızın sesi olacaksınız. Onları dinleyeceksiniz” dedi.

Başkan Köse konuşmasını şöyle noktaladı.

“Sizlerin gözünden bakarak Safranbolu’nun önemini ve değerini her geçen gün birlikte arttıracağız. Sizlerle birlikte çalışmalarımıza başlamak için çok heyecanlıyım. Çocuk Meclisimiz Safranbolu’muza hayırlı olsun. Başarılarınızla bizleri gururlandıracağınız bir dönem olsun. Hepinizi yanaklarınızdan büyük bir gururla öpüyorum.”

Konuşmanın ardından Çocuk Meclisinin tanımı ve ne gibi çalışmalar yapacağı hakkında bilgiler verilirken, toplantı çocukların isimlerinin yazılı olduğu balonların uçurulması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.