Bu haber :30/06/2021 13:15 Tarihinde Eklendi 1233 Kez Okundu

SARI “Aşılamada il olarak ülke ortalamasının üzerindeyiz.”

İl Sağlık Müdürü Ahmet SARI sosyal medya hesabından covid-19 aşısında Karabük’ün il ortalamasının üstünde olduğunu 18 yaş üstününde aşılanmaya başladığını bildirdi.

Karabük’te 1’inci doz aşılama oranın hedef nüfusun %59.75'i düzeyinde olduğunu paylaşan Sarı “ henüz yolun sonuna gelmediğimizi “ belirterek vaka sayılarının artışına dikkat çekti.

Haftalık vaka sayılarını hatırlatarak hayal kırıklığı yaşamamak için bireysel tedbirlerimizi sürdürülmesine çevremizde aşı olmayanların aşı olmaları konusunda uyararak aşı sadece bireysel bir tercih değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk olduğunu hatırlattı.

Sarı paylaşımında;

Değerli Karabüklüler,

Covid-19 pandemisi ile mücadelemiz devam ediyor.

Aşılamada il olarak ülke ortalamasının üzerindeyiz. Ancak son günlerde aşıya ilginin azaldığını ve bir rehavet ortamı oluştuğunu gözlemlemekteyiz. Bugün (29 Haziran ) için açtığımız aşı randevu kapasitesi 5328 iken, alınan randevu sayısı 1903'te kaldı.

Biliyorsunuz artık 18 yaş üstünün tamamını aşılıyoruz. İlimiz için 18 yaş üstü hedef nüfus 193.515 kişi...

En az 1 doz aşı olan nüfusumuz, hedef nüfusun %59.75'i düzeyinde. Aşısı tamamlananların hedef nüfusa oranı ise %30.

Bu rakamlar çok önemli bir yol aldığımızı ama henüz yolun sonuna gelmediğimizi gösteriyor.

Hepimizin artık iyi haberler duymak istediğini biliyorum. Son bir kaç haftadır da vaka sayılarımızda istikrarlı bir düşüş gözleniyor. Ancak son 3 gündür vaka sayımızda tekrar artış görmeye başladık. Önümüzdeki hafta vaka oranları açıklandığında hayal kırıklığı yaşamamak için bireysel tedbirlerimizi sürdürelim. Bu yükselişi kontrol altına alabilmek bizlerin elinde... Lütfen çevremizde aşı olmayan arkadaşlarımızı, dostlarımızı uyaralım.

Unutmayalım aşı sadece bireysel bir tercih değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluktur.