Bu haber :02/07/2021 12:49 Tarihinde Eklendi 593 Kez Okundu

AŞILAMADA 3. DOZ BAŞLADI

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet SARI covid-19 aşısının 3.doz’un başladığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu.

Müdür Sarı hesabından kendi aşı takvimini paylaşarak 3.dozda "Sinovac mı, Biontech mi" sorusuna ilk iki aşısının Sinovac, 3.dozun ise Biontech olduğunu söyledi. Kafasında soru işareti olan vatandaşlara "Her ikisi de olur" diyerek cevapladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tamamında  şunları kaydetti:

“3.doz aşımı yaptırdım. Aşı olmak isteyenlerin "Sinovac mı, Biontech mi" sorusuna artık rahatlıkla "her ikisi de olur" cevabını verebilirim.

Sağlık çalışanlarımız ve 50 yaş üstü vatandaşlarımız 3.doz aşılarını olabilecekler...

3.doz aşılamada isteyen istediği aşıyı olabilecek.Daha önce olduğunuz aşıyı da olabilir, farklı bir tercihte de bulunabilirsiniz. Örneğin ben daha önce 2 doz sinovac aşısı olmuştum, 3.dozda tercihimi Biontech'ten yana kullanacağım.

Covid geçirenler aşı olmak için artık 6 ay beklemek zorunda değiller. Hastalığı geçirdikten 3 ay sonra aşı olabileceksiniz...

Bir diğer değişiklik de 2 doz aşı arasındaki bekleme süresi... 1.doz aşıda Biontech tercih edenler 2.dozu 4 hafta sonra yaptırabilecekler. Bu süre mevcut uygulamada 6 haftaydı.”