Bu haber :02/07/2021 12:54 Tarihinde Eklendi 753 Kez Okundu

Rana Aybüke’den Duygulandıran 15 Temmuz Şiiri.

2020 yılında kutlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında yazdığı “15 Temmuz” şiiri ile İl Birincisi olan Çelik İş Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Rana Aybüke Şanlı, annesi Zehra Şanlı ile birlikte Vali Fuat Gürel’i makamında ziyaret ederek şiirini okudu.

Eşi Özlem Aras Gürel ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz ile birlikte minik misafirini makamında ağırlayan Vali Fuat Gürel, Rana Aybüke Şanlı ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan puslu ve karanlık geceden doğan kahramanlıkların yer aldığı şiiri Rana Aybüke Şanlı’dan dinleyen Vali Fuat Gürel, “15 Temmuz gecesinin yıl dönümüne yaklaştığımız şu günlerde Rana Aybüke kızımız o gece yaşananları bize yazdığı şiirle çok güzel anlattı. Böyle yeni nesiller yetiştikçe Allah'ın izni ile bu vatanın sırtı yere gelmez, 15 Temmuz gecesi başaramadıkları gibi bundan sonra da başaramayacaklar. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Rana Aybüke kızımızı da yürekten tebrik ediyorum.”diye konuştu.