Bu haber :18/10/2021 13:13 Tarihinde Eklendi 572 Kez Okundu

5. SAFRAN FESTİVALİ 22-24 Ekim Arası

Safranbolu’ya adını veren ve coğrafi işareti Safranbolu tarafından alınmış olan mucize bitki Safran bu sene çiçeklerini 15 gün önce açtı.

 Boya, kozmetik, ilaç ve gıda sektöründe kullanılan safran son yıllarda Safranbolu turizmi için de önemli bir çekim noktası haline geldi. Safranbolu'nun en büyük safran üreticisi ve derneğimizin yönetim kurulu üyesi olan İsmail Yılmaz'ın ev sahipliğinde bu sene Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı öncülüğünde 22-24 Ekim tarihleri arasında 5'incisi gerçekleştirilecek olan Safran Festivali için dernek olarak bizde hazırlıklara başladık. Bu festival aynı zamanda yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımız arasındaki güzel işbirliğine de vesile olmaktadır.

Başlatıldığı günden bu yana büyüyerek gelişen festivalimiz her yıl Safranbolu’ya daha fazla yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çekerek, turist sayımızı artırmaktadır.

22 Ekim saat 14.00 da kortej yürüyüşü ile başlayacak ve 24 Ekim'de sona erecek olan Festival programında derneğimiz tarafından 22 Ekim Cuma günü saat 16.00 da Kazdağlı Meydanında Safranbolu’muzun safran kullanılarak hazırlanan geleneksel tek tatlısı olan zerde derneğimiz tarafından tüm halkımıza ikram edilecektir.

 Safranbolu Turizm işletmecileri Derneği olarak festivalin Safranbolu turizmine olan katkısını artırabilmek için şimdiden önümüzdeki senenin çalışmalarına başladık. Umut ediyoruz ki birlikte çalıştığımız projelerimizin neticesinde vereceğimiz müjdeli haberlerle önümüzdeki sene daha da coşkulu bir Safran Festivaline ev sahipliği yapacağız.