Bu haber :19/10/2021 14:25 Tarihinde Eklendi 411 Kez Okundu

Bağımlılıkla MücadeleToplantısı Yapıldı

Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve mevcut duruma ilişkin katılımcılara bilgi verilirken, Yeşilay Cemiyeti Karabük Şubesi tarafından Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çalışmaları hakkında Vali Gürel ve katılımcılara bilgiler verildi.

Gençleri ve toplumu tehdit eden bağımlılık sorununu ortadan kaldırmak için gerekli tüm tedbirlerin bir an önce alınmasını ve alınan tedbirlerin uygulanmasını yakından takip edeceğini söyleyen Vali Fuat Gürel, “Devlet olarak gençlerimizin en büyük belası olan uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapan bütün maddelerle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstererek toplum sağlığını, huzurunu, asayişini olumsuz etkileyen bağımlılığı ortadan kardırmanın azim ve kararlılığı içinde olacağız. Toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmeleri önem arz etmektedir.”dedi.

Toplantı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmasıyla son buldu.