Bu haber :20/11/2021 15:43 Tarihinde Eklendi 348 Kez Okundu

Emaneti Teslim Almaya Hazırız

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu  bir basın toplantısı düzenleyerek, Karabük basınının sorularını yanıtladı. 
Toplantıya Yeneroğlu ile beraber Deva Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, Merkez İlçe Başkanı Av. Ayhan Duru, Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yavuz ve İl Başkan yardımcısı Av. Soner Alkan katıldı.
Toplantı Deva Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydının Konuşması İle Başladı. Aydın; "Demokrasi Ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Bu iktidarın ülkeyi kötü yönettiği ve sorunları çözemeyeceğini görmüş ve 9 mart 2020de Deva partisini kurmuştur. Deva partisi türkiyenin her ilinde hızlı bir şekilde teşkilatlanıyor. Bir yandan da türkiyenin problemlerini çözmek için tüm alanlarda çözümler üretmekte ve kamuoyu ile paylaşmaktadır."  İfadelerine yer verdi. Partisinin kadrolarının aylarca çalışarak hazırladığını ifade ettiği eylem planlarının kitapçıklarını gösteren Aydın bunları basın mensupları ile paylaştı; Tarım Eylem Planı, Afet Eylem Planı,Sosyal Güvenlik Planı,Demokrasiye Geçiş Planı,Yarına Atılım Eylem Planı ve Eşitlikçi Kentler Raporu.
 Yeneroğlu, Hayat pahalılığı ve işsizlik artmakta, iktidarın akıl almaz politikaları sebebiyle her geçen gün daha fazla fakirleşmekteyiz. Milletin derdine uzak, kendi geleceğinden endişeli olan iktidar, kaybettikçe de hukuksuzlukları ve baskılarını artırmaktadır" dedi.
Mustafa Yeneroğlu; "Ulusal gündemden kimse uzak kalamıyor, ülke normal şartlar altında yönetilse milletimiz her saat başı gündemi bu kadar takip etmek zorunda kalmazdı, ama maalesef ülkemiz ülkemiz o kadar kötü yönetiliyor ki olumsuz durumlarla, hukuksuzluk ve ekonomik sorunlarla milletimiz uğraşmak zorunda kalıyor. Ülke şartları o kadar kötü bir noktaya geldi ki adeta saat başı farklı skandallarla karşı karşıya kalmaktayız. Az buçuk normal bir ülke olmuş olsaydık inanın her gün bir kaç kere iktidarın görevden düşmesi hatta İstifa etmesi gerekirdi. Bunun yanında Türkiye artık yasaklar, yolsuzluklar, yoksulluklar ülkesi olmuştur. Komşularla sıfır sorundan bütün komşularla sürekli sorun politikasına geçilmiştir. AB ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülkeydik, ayrıcalıklı ortaklık tekliflerini yüksek sesle reddediyorduk, bugün mülteci konusunu dahi gündeme getiremez olduk.  şeklinde konuştu.
İktidarın taviz vermekle yol almaya çalıştığını savunan Deva Partisi İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, yapılması gerekenin ülkenin demokrasi ve insan hakları seviyesini yükseltmek olduğunu belirtti. Tüm bu çözülemez devasa sorunların tek nedeni yozlaşmış, keyfi, toplumu kutuplaştıran ve kendi milletini birbirine düşürmeyi maharet sayıp kendine spor edinmiş iktidardır
Krizin her geçen gün derinleşerek devam ettiğine dikkat çeken Yeneroğlu, iktidar partisini milletten tamamıyla bağını koparmış, kendini anayasal düzenin üzerinde konumlandıran, rasyonellikten uzak tek adam yönetimi olmak suçladı. Sorunların sürekli artarak devam ettiğini belirten Mustafa Yeneroğlu, Hayat pahalılığı ve işsizlik artmakta, iktidarın akıl almaz politikaları sebebiyle her geçen gün daha fazla fakirleşmekteyiz. Milletin dertlerini anlamayan yalnızca kendi geleceğinden endişeli olan iktidar, kaybettikçe de hukuksuzlukları ve baskılarını artırmaktadır. Adalet ve hukuk, bilerek ve istenerek ayaklar altına alınmaktadır. Bunun ötesinde yine dış politikamızda ülkemizin itibarını gün geçtikçe daha da sarsan ve Türkiyenin artık güvenliğini tehdit eden yaklaşım biçimleri ortaya çıkacaktır. Bu konuları saatlerce konuşabiliriz ancak ülkenin her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirtmekte fayda olacaktır " ifadelerini kullandı.
 Karabük temasları çerçevesinde Özçelik-İş Sendikası, Karabük Barosu, Emekliler Derneği ve Kardemir Karabükspor Kulübünü ziyaret eden Yeneroğlu son olarak partisinin il yöneticileri ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.