Bu haber :30/11/2021 15:20 Tarihinde Eklendi 359 Kez Okundu

2 Milyon Bütçeli Projesi Tamamlandı

Sunumu 2019 senesinin Haziran ayında yapılarak, 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı’na alınan; uygulayıcısının Safranbolu Belediyesi, destekleyicisinin ise Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) olduğu “Safranbolu Sanayisi Altyapı İyileştirme Projesi” tamamlandı.

Projenin uygulaması; Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün kontrolünde, müteahhit firma tarafından içme suyu ve yağmur suyu hattı çalışmalarıyla 2021 senesinin Mayıs ayında başlamıştı. Proje kapsamında sanayiye 431 metre yağmur suyu hattı döşendi, 3 bin 238 metre içme suyu hattı yenilendi. 33 metre yağmur suyu kanalı yapıldı ve 24 adet yağmur suyu parsel bacası imâl edildi.

Sanayide Asfalt Çalışmaları 

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiye Amirliği ekipleri; içme suyu hattı, yağmur suyu hattı, elektrik ve doğal gaz gibi altyapı çalışmalarının tamamlandığı alanlarda bazı yerlerde mevcut yolu kaldırıp, buna ihtiyaç duyulmayan yollarda ise yama yaparak; Temmuz ayının sonunda başladığı asfalt serme işlemine hızlı bir şekilde devam etti. Asfaltlama işleminde sanayiye 4 bin 760 ton yol ve 810 ton yama için olmak üzere toplamda 5 bin 570 ton asfalt döküldü. 

Safranbolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Safranbolu Sanayi Bölgesi Alt Yapı İyileştirme Projesi’nin genel hatlarıyla tamamlandığı duyuruldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu Sanayisi Altyapı İyileştirme Projesi tamamlandığında sanayi bölgesinin daha güzel bir çehreye kavuşacağını; çok daha düzenli, Safranbolu’ya yakışır bir çalışma alanı olacağını hep vurguladım. Şükür ki o günler geldi. 

Bu süreçte biz, Belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya özendik. Aynı özveri ile çalışan Enerjisa ve Kargaz ekiplerine, projeyi destekleyen BAKKA temsilcilerine ve özellikle yaz aylarında yapılan çalışmalarda oluşan tozdan ötürü sıkıntılı günler yaşamasına rağmen sabırla bekleyen sanayi esnafımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bütçesi 1.947.756 TL olan projenin 1.460.817 TL’si BAKKA, kalan 486.939 TL’si ise Safranbolu Belediyesi tarafından karşılandı.