Bu haber :24/06/2022 00:43 Tarihinde Eklendi 368 Kez Okundu

Aytekin abiyi kaybettik

Gazetemizin yıllardır köşe yazarlığını yapan, Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneğinin (KGİD) kurucu üyelerinden, Gazeteci, Araştırmacı-Yazar Aytekin Aytekin hayata gözlerini yumdu.

Safranbolu aşığı olan ve ilçenin tanıtımı, gelişmesi ve bu günlere gelmesinde büyük emekleri bulunan, Safranbolu hakkında onlarca yazılı esere ve binlerce arşive sahip, gönüllü turizm elçisi, Karabük'te ilk defa adına posta pulu basılan Aytekin'in ani ölümü, sevenlerini ve ilçe halkını üzüntüye boğdu. 

1947 yılında Safranbolu'da doğan, ilk ve orta öğrenimini bu ilçede, liseyi ise Karabük'te bitiren Aytekin, 1968 yılında Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun oldu. Aytekin, KARDEMİR ve Safranbolu Belediyesi bünyesinde müdürlükler yaptı. 

Safranbolu'nun bugünlere gelmesindeki klilometre taşlarının hepsine tanıklık eden ve içinde yer alarak katkı sağlayan Aytekin, başta Safranbolu Ekspres Gaztemiz ve BRTV olmak üzere bir çok yayın kuruluşlarında köşe yazarlığı ve Safranbolu tarihini anlatan programlar yaptı. 

Safranbolu Kaymakamlığına ait bir gazetenin uzun yıllar yayınlanmasını sağlayan Aytekin'in hayatı, Karabük Üniversitesi tarafından belgesel film yapılarak yayınlandı. 

Hayatına bir çok ödül de sığdıran Aytekin'e Allahtan rahmet, kederli ailesine ve yakınları ile sevenlerine başsağlığı diliyoruz.