Bu haber :26/03/2020 17:14 Tarihinde Eklendi 1886 Kez Okundu

Bin 500 yabancı yolcu Karabük'teki yurda gönderildi

Karabük Bilgilendirilmeli!...

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerinde hava sahası kapatıldığı için bir süredir İstanbul Havalimanı'nda bekleyen aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunusluların da bulunduğu yolcular Karabük'teki yurtlara gönderildi. Kastamonu Kavşağında bulunun İsmail Necati Efendi Yurduna yerleştirileceği söylenen yabancı vatandaşların ne kadar süre ile burada tutulacağı ve virüs taşıyıp taşımadıkları merak konusu oldu.
Karabük Valiliği tarafından konuyla ilgili açıklama bekleniyor!...
Dünyada koronavirüs etkisini artırırken birçok ülke hava sahasını kapatma kararı aldı. Bu kapsamda aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunuslu vatandaşların da bulunduğu bin 500 kişi ülkesine dönemediği için İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı. Bugün itibarıyla da mahsur kalan yolcular Karabük'teki yurtlara gönderildi.
OTOBÜSLERLE GÖNDERİLDİLER
Koronavirüs salgınının ardından uçak seferlerin durdurulması nedeniyle havalimanında kalan, ülkeleri tarafından henüz kabul edilmediği bildirilen yabancı yolcuların terminaldeki bekleyişleri sona erdi. Aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunusluların da bulunduğu yaklaşık 1500 yabancı yolcu, güvenlik görevlileri eşliğinde otobüslere bindirildi.