Bu haber :27/05/2024 17:24 Tarihinde Eklendi 335 Kez Okundu

ERER’DEN VERGİLİ’YE CEVAP

2004-2009 yıllarında Karabük Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Erer, Karabük önceki dönem belediye başkanı Rafet Vergili’nin kendisi hakkında ki iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Hüseyin Erer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Karabük önceki dönem belediye başkanı Sayın Rafet Vergili’nin yapmış olduğu basın toplantısında hakkımda söylediklerini Karabük basınından öğrenmiş bulunmaktayım, gördüm ki Sayın Rafet Vergili seçimi kaybetmeyi kabullenememiş ve hala kendisini belediye başkanı sanmaktadır kendisine bir an önce gerçekleri kabullenmesini öneririm. Karabük belediye başkanı Sayın Özkan Çetinkaya ve Mali hizmetler müdürü Sayın Ahmet Özmen imzalı bir resmi belge yayınlanmış bu belgede Karabük Belediyesinin borç durumu kamuoyu ile paylaşılmıştır ve Karabük Belediyesinin borcunun 623 milyonun üzerinde olduğu görülmektedir.
Sayın Vergiliye düşen döneminde bu para ve diğer belediye gelirleri ile hangi icraatları yaptığını kamuoyuna açıklamak olması gerekirken yine her zamanki üslûbu ile yeni seçilen belediye başkanına milletvekillerine ve şahsıma hakaret ve iftiralar savurmuştur Sayın Vergili 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olmasına karşın sosyal belediyecilik kavramını kavrayamadığı görülmektedir daha önce açıklanmış olmasına rağmen dönemimizde ihtiyaç sahibi çok sayıda gencin düğünlerini yaparak eşyalarını alarak evlenmelerine vesile olmuş idik bu organizasyonlardaki ihtiyaçların bazılarını hayırseverlerden temin etmekte bazılarını da 5393 sayılı belediye kanunu çerçevesinde belediye bütçesinden karşılanmıştır Sayın Vergili’nin bahsettiği ayakkabılar bu düğünlerdeki ihtiyaç sahibi damatlara alınan ayakkabılardır.
Sayın Vergiliyi bunu bildiği halde bu vb. iftiraları atmasını kınıyorum ayrıca şahsımdan sonra 15 yıl belediye başkanlığı yapmıştır bahsettiği ve bahsetmediği her hangi bir suç varsa niye gereğini yapmamıştır suçu bilip gereğini yapmamak suçu ve suçluyu korumak anlamına gelir ki bu da suçtur.
TÜM HAYATIM BOYUNCA KAMU DA ÇALIŞTIM KAMU GÖREVİ YAPTIM NE BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDAN ÖNCE NE BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDA NEDE BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDAN SONRA GÖREVİMLE İLGİLİ HİÇ HAKİM KARŞISINA ÇIKMADIM HATTA HİÇ BİR SAVCIYADA İFADE BİLE VERMEDİM( GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA İHALEYE FESAT RÜŞVET ZİMMET İRTİKAP SİGORTA DOLANDIRILICIĞI SAHTE FATURA YOLSUZLUĞU EVRAKTA SAHTECİLİK DAHİL…)
Sayın Vergilinin başkanlığı daha yeni bitmiştir bakalım o da benim gibi alnının akıyla bu süreçleri tamamlayabilecek midir? Bunu zaman gösterecektir. Sayın Vergilinin şahsımla ilgili bahsettiği veya ima ettiği her türlü iddiayı reddediyorum.
Biz Karabük belediye başkanlığını 30 milyon borçla devraldık 38 milyon borçla devrettik (Sayın Vergili’nin basına beyanatı var) Sayın Vergili ise 38 milyon borçla devraldığı belediyeyi 623 milyon borçla devretmiştir. Biz dönemimizde Karabük’ümüze yaptığımız hizmetler aşağıda sıralanmıştır Sayın Vergili’nin de aynını yapmasını tavsiye ederim KARABÜK KAMUOYU VİCDANINDA DEĞERLENDİRSİN!
DÖNEMİMİZDE KARABÜKÜMÜZE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİN BAZILARI
1- KARABÜK ÜN YILAN HİKAYESİNE DÖNEN KANALİZASYONU DÖNEMİMİZDE TAMAMLANMIŞTIR (İLLER BANKASI KAYITLARINDA SABİTTİR)
2- KARABÜKÜN İÇME SUYUNUN SAĞLANDIĞI KARASU KAYNAĞININ KARABÜKE GETİRİLMESİ DÖNEMİMİZDE GERÇEKLESMİŞTİR.
3- SU ARITMA TESİSİNİN DSİ YATIRIM PROGRAMINA ALDIRILMASI VE İHALE AŞAMASINA GETİRİLMESİ DÖNEMİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
4- KARABÜKÜMEZE DOĞALGAZIN GETİRİLMESİ DÖNEMİMİZDE GERCEKLESTİRİLMİŞTİR. (2009 SEÇİMLERİNDE SAYIN VERGİLİ BU DOĞALGAZ DEĞİL BUNLAR TÜP YAKMIŞTIR İFADESİNİ KULLANMIŞTIR)
5- KARABÜK BELEDİYE BİNASI DÖNEMİMİZDE YAPILMIŞTIR (TÜRKİYE ÇAPINDA ÖDÜL ALMIŞ BİR PROJEYİ İNAT UĞRUNA KADERİNE TERK ETMİŞ DAHA SONRA YAPIM ÜCRETİNE YAKIN MASRAF YAPILARAK VALİLİĞE DEVREDİLMİŞTİR VE YERİNEBELEDİYE BİNASI DİYE PASAJ İÇİNDE DARACIK ÖNÜNDE ARAÇ İLE PARK EDİLEMEYEN BİNA YAPILMASIDA AYRI BİR GARABETTİR)
6- KARABÜKÜMÜZ 1.DERECE DEPREM BÖLGESİNDEDİR KARABÜKÜ DEPREME HAZIRLAMA PROJELERİ OLAN CEVİZKENT MAVİŞEHİR PROJELERİ BİTİRİLMİŞ, ORMAN TEŞKİLATI ARAZİSİNDEORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI PERSONEL LOJMANLARI VE ÖĞRENCİ YURTLARI YAPILMASI PROJESİ SONA GETİRİLMİŞ, DEMİRKENT PROJESİ PLANLAMASI YAPILMIŞ, ÜÇ ETAPLIK SOĞUKSU KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLK ETAP İHALESİ YAPILMIŞ, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GELİŞİMİNİ HIZLANDIRACAK OLAN DEPREME DİRENÇLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ EVLERİ PROJESİ BİTİRİLMİŞ( BAHATTİN GAZİ YURTLARI) (DAHA SONRA 10AYLIK KİRA PARASINA KREDİ YURTLAR KURUMU NA SATILMIŞTIR)KEMİKLİDERE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ VE YEŞİL MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA BAŞLANILMIŞTIR.(BU CALIŞMALAR ARKASINDA DURULMADIĞI İÇİN İNKİTAYA UĞRAMIŞTIR)
7- HURDACILAR VE KÖMÜRCÜLER SİTESİ YAPIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANILMIŞTIR
8- ŞUAN BELEDİYE BİRİMLERİNİNGÖREV YAPTIĞI ESKİ TABUR ALANI 800 DONUM OLARAK BELEDİYE YE KAZANDIRMIŞTIR ( DAHA SONRA TAHSİS SA4TLARINDAN OLAN AĞAÇLANDIRMALAR YAPILAMAĞIĞINDAN 60DÖNÜMLÜK KISIM HARİC TAHSİS İPTAL EDİLMİŞTİR)
9- KARABÜK BELEDİYE alanı iki KATINA ÇIKARILMIŞTIR ( KAPULLU ÇERÇİLER BELENKÖY VE ÇAYAN MAHALLESİ BELEDİYE YE ALINARAK)
10- KAPULLU BEŞBİNEVLER ARASINDAKİ YOL DÖNEMİMİZDE AÇILMIŞ ESENTE KAPULLU BEŞBİNEVLER BÖLGERİ DİREK ULAŞIM SAĞLANMIŞTIR)
11- ÖZELLİKLE KÖPRÜNÜN DİĞER TARAFI OLARAK BİLİNİN KAYABAŞI FEVZİ ÇAKMAK KARABÜKKÖYÜ AYDINLIKEVLER BÖLGELERİNE YAPIN HİZMETLER KARABÜKÜMÜZÜN DİĞER MAHALLELERİ GİBİ HALKIMIZIN TAKDİRİNDEDİR.
Yukarıda sayılan hizmetler yapmış olduğumuz çalışmaların bir kısmıdır yeterli midir? Tabiki değildir, keşke daha fazlasını yapabilseydik…
Bu çalışmalar 30 milyon borçla devralıp 38 milyon borçla devrettiğim kısıtlı imkanlarla yapılmıştır.
Belediye başkanlığımın bitiminden 15 yıldan fazla zaman geçmiştir bu süreçte defalarca Sayıştay denetçileri defalarca mülkiye müfettişleri normal teftişe gelmiş ve ayrıca dönemimizle ilgili yapılan yaptırılan şikayetleri incelemek üzere müfettişler gelmiş ve teftiş etmişlerdir. Tüm bu incelemeler sonunda hakkımızda hiç bir usulsüzlük işlemi yapılmamış hiç bir icraatımız mahkemeye gitmemiştir.
Mütesessilen sorumluluk gereği başkanlıktan sonra yargılanmayan belediye başkanı çok azdır Rabbim bize bunu nasip etmiştir bizimle birlikte çalışan tüm değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Her şeyimizi araştırıp açığımızı arayanlara da Allah bunu nasip etsin