Bu haber :17/02/2020 16:38 Tarihinde Eklendi 3003 Kez Okundu

T.H.K 95 Yaşında

THK Safranbolu Şube Başkanı Mustafa San, Türk Hava Kurumunun 95. Yılı nedeni ile yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi;

 “Türk Hava Kurumu Mustafa Kemal ATATÜRK ve Arkadaşlarının Türk Ulusuna en değerli armağanı ve emanetidir.

 16 Şubat 1925’de Ulu Önderin direktifleriyle Türk Teyyare Cemiyeti kurularak havacılık alanında batıyla yarışmanın bayrağını açmıştır.

 Bugün 95 yaşına basan Türk Hava Kurumu Kadirşinas vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin destekleriyle 95 yıldan beri Atatürk’ün kendisine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda gençlere havacılığı sevdirmek, havacı gençlik yetiştirmek, havacılığı yurt sathına yaymak, havacılık araç ve gereçlerini üretmek üzere kurulmuş ve 95 yıldır;

  6.000 pilot yetiştirmiş, her yıl 70-80 yetiştirdiği pilotu havayolu şirketlerine göndermiş, 90 bin paraşütcü,17 bin planörcü,  3.500 yamaçparaşütcü yetiştirmiş 110 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir.Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak tüm öğrencilerimize başarılı bir öğrenim sürdürmek ve meslek sahibi edinmeleri sağlanmaktadır.

 - Türk Hava Kurumu Türk Hava Yollarına ve sivil havacılık sektörüne pilot yetiştirmektedir.
           Havacılık sektöründeki hızlı gelişmeler nedeniyle pilot açığını kapatmak üzere pilot kursları açmaktadır. Şu anda THY pilotlarının önemli bir bölümü THK tarafından yetiştirilmektedir.Ankara/Etimesgut, İzmir/Selçuk ve İstanbul bölgelerindeki uçuş okulları ile havacılık eğitim merkezleri ülke çapına yayılmaktadır.

               Türk Hava Kurumu (THK) halktan aldığını halka vermektedir. Elde ettiği gelirleri, tamamen havacılık eğitim ve faaliyetlerinde kullanmaktadır. Bu gelirler Türk gençliğine eğitim, teçhizat olarak geri dönmektedir. Kurum, bütün imkan ve kabiliyetini havacılığın gelişmesi ve yaygınlaşması için kullanmaktadır.

              Türk Hava Kurumu, havadan yangın söndürme imkân ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal Kurumdur. Yangın riski yüksek Adana, Antalya, Bodrum ve İzmir bölgelerinde uçaklarımız her gün kalkışa hazır olarak bekliyor ve ormanlarımızı yangınlardan koruyor.

              Türk Hava Kurumu, 2013 yılından beri helikopter ambulans hizmeti veriyor. 16 bölgede, 17 helikopter ile Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerinin yönlendirmeleri doğrultusunda hasta ve yaralıları hastanelere götüren, hastaneler arası hasta taşıyan helikopterler yoğun bakım donanımında.

 Türk Hava Kurumu, istikbali göklerde arayan gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için 2011 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni kurdu. THK Üniversitesi 5 fakülte, 14 bölüm ve 2 meslek yüksekokulu ( 5 program) ile gençlerin akademik eğitimlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.

Türk Hava Kurumu’nu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur.

 Atamızın bizlere mirası Türk Hava Kurumu Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek yaşayacaktır.”