Bu haber :09/07/2020 22:46 Tarihinde Eklendi 2837 Kez Okundu

İstanbul’da ki Restorasyon Skandalı Safranbolu’da Tedirginlik Yarattı

İstanbul’da Üsküdar Ahmediye Külliyesinde merkezi ilçemizde bulunan bir firma tarafından yapılan ve bazı yaygın basında gündeme gelen restorasyon skandalının ardından gözler, aynı firma tarafından Safranbolu‘da yapılan restorasyonlara çevrildi.

 

 

1722’de yapılan Ahmediye Külliyesinin 4 milyon bedelli restorasyonu, ülke gündemine “restorasyon skandalı” olarak düştü.

Tarihi Ahmediye Camii ve külliyesinin yapılıp bitirilen restorasyonundan sonra ortaya çıkan manzara tüm uzmanları adeta isyan ettirdi.

Restorasyonu yapanın Safranbolu ilçesinde tanınmış bir firmanın olduğu ortaya çıktı.

Restorasyonun aslına uygun yapılmadığı  iddialarının ortaya çıktığı cami ve külliye ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü, kontrol teşkilatını görevden aldı ve soruşturma başlattı.

Hürriyet Gazetesinde Ömer Erbil’in haberi ile ortaya çıkan tarihi eser restorasyon skandalı, tüm ulusal gazetelerde yer almaya başladı ve haber kanallarında da tartışma programlarına konu oldu.

 

Ülkemizde Vakıflar Genel Müdürü olarak uzun yıllar görev yapmış bir kişinin ilimizde yakın akrabasının başkanlığını yürüttüğü bir sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak bulunan, halen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı görevini yürüten kişinin sahibi olduğu firmanın böyle bir restorasyon skandalına imza atması gözlerin bu firma tarafından Safranbolu, İstanbul, Bursa ve Ankara’da yaptığı restorasyonlara çevrilmesine neden oldu.

 

Bu firma tarafından Safranbolu’da onlarca yapının restorasyon işinin yapıldığı biliniyor.

İlgili kurumların ilçemizde yapılan restorasyonlarda da İstanbul’da ki gibi iddia edilen usulsüzlüklerin olması ihtimaline karşı yeniden bir inceleme yapacak mı merak konusu oldu.