Bu haber :09/07/2020 22:54 Tarihinde Eklendi 2816 Kez Okundu

Koronavirüs Tedbirleri Denetleniyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Denetimler konulu Genelgesi gereğince Safranbolu Kaymakamlığı tarafından oluşturulan ekiplerce denetimler yapıldı.

Toplu ulaşım araçları, kahvehaneler, restoranlar, kuoförler, sinema gibi birçok iş yeri ve faaliyet alanında gerçekleştirilen denetimlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kurallara uyulup uyulmadığı ile kontroller yapıldı.

Salgınla mücadele süresince denetimlerin aksatılmadığını belirten Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer;” Ülkemizin içinde bulunduğu kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin temel unsurları olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı ve iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlendi. Daha önce yaptığımız denetimlerde de göz önünde bulundurduğumuz bu kuralların, ne kadar hayati önem taşıdığının şu günlerde birkez daha farkına varıyoruz. Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelge kapsamında gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, yine maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen en çok dikkat ettiğimiz unsurlardandır. Bizler vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimize devam edeceğiz, işletmelerimizden ve vatandaşlarımızdan istirhamımız toplum sağlığını riske atmamak için kurallara, uyulmaya devam edilmesidir” dedi.