Bu haber :10/07/2020 15:44 Tarihinde Eklendi 2431 Kez Okundu

Kırmızı Altın Safran Projesi Amacına Ulaştı

2018 yılında Safranbolu Kaymakamlığı ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Dünya Miras Kentinin Kırmızı Altını Safran" projesi amacına ulaşarak üreticileri memnun etti.

Proje kapsamında, safran yetiştiriciliğinde harcanan yoğun emek ve iş gücü nedeniyle, küçük arazilerde yapılan yetiştiriciliğin, daha geniş alanlarda yapılmasını teşfik etmek için alınan ve üreticilerin hizmetine sunulan safran ekim makinesi, safran söküm makinesi ve safran sellektörünün aktif olarak kullanılması projenin amacına ulaştığını kanıtladı.

Proje ilgili bilgi veren Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, “İlçemize ismini, rengini ve her şeyini veren, Safran’ın dikimi, çiçek hasadı ve soğan sökümündeki meşakkatli çalışma, Safranbolu'nun değerli üreticilerinin mücadeleci ruhunu ortaya koymaktadır. Yaptığımız Projenin amacına ulaşması bizleri sevindirdi. Proje kapsamında alınan makineler sayesinde iş gücü, zaman ve emekten tasarruf edilmesi ayrıca maliyetlerin yarı yarıya düşmesi üreticimiz için büyük avantajdır. Proje’de emeği geçen Tarım ve Orman İlçe Müdürümüz Mehmet Emre ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.