Bu haber :14/07/2020 16:28 Tarihinde Eklendi 1712 Kez Okundu

15 TEMMUZ SAFRANBOLU ŞEHİTLERİ ADINA FİDAN DİKİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Beş Tepeler Mevkii Lavanta Ormanında Safranbolu Şehitleri adına Fidan Dikildi.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen programa Safranbolu Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer’in beraberinde Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, İlçe Emniyet Müdürü Aydemir Şahin , İlçe Jandarma Komutanı Ütğm Emrah Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yusuf Özyavuz ve Şehit Aileleri katıldı.

Safranbolu Lavanta Ormanında gerçekleşen fidan dikim etkinliğine geçilerek, Safranbolu’nun Şehitlerinin adları yazılı olan plakalar dikilen fidanlara asıldı. Toprakla buluşturulan fidanlara can suları verildi.

Program sonrası konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer;”Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan aziz milletimiz, son olarak 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin darbe teşebbüsüne şahit olmuştur. Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil ya istiklal ya ölüm diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir. Her ne sebeple olursa olsun vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz ve aileleri için ne yapsak karşılığını veremeyiz. Bu gün Safranbolu Şehitlerimiz adına Safranbolu’nun Lavanta Ormanında fidan diktik, inşallah bu fidanlarımız Lavanta Ormanımızla büyüyecek ve çoğalacaktır. 15 Temmuz ve Tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.