Bu haber :21/07/2020 17:17 Tarihinde Eklendi 3394 Kez Okundu

Safranbolu Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Desteğe Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi’nin Pandemi dönemi boyunca halka destek olmak için açtığı “Safranbolu Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi” normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte faaliyetine son verilerek kapatılırken Hayır Çarşısı yeni yüzüyle yakında hizmete devam edecek.

31 Mart – 13 Temmuz tarihleri arasında 3 bin 566 aileye gıda ve temizlik kolisi ile destek veren Safranbolu Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi, aynı zamanda Safranbolu Vefa Destek Grubuna da yoğun destek vermişti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konu hakkında, “Halkımıza destek olmak için kurduğumuz merkezimiz işlevini en hızlı ve doğru şekilde sürdürerek insanlarımıza ulaştı. Olası yeni bir salgın halinde, edindiğimiz tecrübelerin de ışığında Merkezimizi yeniden hizmet vermek üzere hazırlıklı tutacağız” dedi.

Başkan Köse ayrıca; Koordinasyon Merkezinin yardım bayrağını büyütülerek yenilenen Hayır Çarşısı’nın devralacağı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çok daha kapsamlı biçimde ulaşmaya devam edileceği bilgisini verdi.

Öte yandan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Kurban Bayramı sonrasında yeni yüzüyle açılacak Hayır Çarşısı’na vatandaşlardan kıyafet bağışı kabul edileceği belirtildi. Bağışlanacak kıyafetler; hijyenik, ütülü ve paketlenmiş olarak mesai saatlari içerisinde ve görevli kontrolüyle Hayır Çarşısı’na teslim edilebilir, denildi.