Bu haber :21/07/2020 17:20 Tarihinde Eklendi 3386 Kez Okundu

Kıbrıs Şehitleri için Mevlid-i Şerif Okutuldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesi tarafından 20 Temmuz-14 Ağustos 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 46. Yıl dönümünü nedeniyle yaşamını yitirmiş şehit ve gazilerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Okunan Kur-an’ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in ardından tüm şehitlerimiz ve Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak şehit olan ve yaşamını yitiren tüm gazilerimiz için dua edildi.

Türk Milletinin ülkesi ve milleti için şehit olmaktan da gazi olmaktan geri kalmayacağını ve bunu bütün dünyanın çok iyi bildiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, “Bundan 46 yıl önce Kıbrıs'ta ki Türk Varlığı tehlike altındaydı, oradaki Rumlar maalesef yıllardır komşuluk yaptıkları Soydaşlarımıza zulüm etmeye, öldürmeye başladılar. Ülkemiz oraya bir operasyon düzenledi ve şükürler olsun ki Kıbrıs'ın Türk tarafını kurtardık. Sınırlarımız dışındaki Soydaşlarımızın başı sıkıştığında, sorun yaşadıklarında Anavatan olarak her zaman onların yanında olduk, Kıbrıs da da öyle oldu. Yavru Vatandaki soydaşlarımızı Anavatan olarak yalnız bırakmadık. Bunun için ülkemizin ve milletimizin hazır olması gerekir.  Özellikle son yıllarda   savunma sanayinde gelişmenin temelleri   o zamanlar atıldı. Barış Harekatı sonrası  silah ambargosu uygulanan ülkemiz yıllarca sıkıntı yaşadı. Ancak özellikle son yıllarda savunma sanayimizde yerli ve milli  özellik taşıyan mühimmatların ve silahların yapılmasıyla dünya silah sanayinde söz sahibi olmaya başladık.  Ülke olarak dışarıya bağımlı değilseniz menfaatiniz neyi gerektiriyorsa öyle davranabiliyorsunuz. Suriye’de, Libya'da, Irak'ta şimdide ihtiyaç olursa Azerbaycan’da bunu yapabilecek güçteyiz. Menfaatlerimizi veya oralarda bulunan kardeşlerimizin menfaatlerini korumak adına bir kısım refleksler gösterebiliyoruz. ülkemiz ve milletimiz olarak da hem ülke sınırlarında hem de yurt dışındaki soydaşlarımızın çıkarlarını korumak bizim ülke olarak çıkarlarımızı korumak adına bu tür operasyonları yapacak duruma geldik. Bu manada emeği geçen bütün büyüklerimize şükranlarımı özellikle arz etmek istiyorum. Bu vatan ve millet için şehit olan kardeşlerimize özellikle Kıbrıs Barış Harekâtın da şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve hayatta kalan gazilerimizi de sağlık sıhhat diliyorum. Türk Milleti ülkesi ve milleti için hiçbir zaman şehit olmaktan da gazi olmaktan geri kalmadı, bundan sonrada kalmayacak, , bunu bütün dünya çok iyi bilmektedir, bunu sizler geçmişte tüm dünyaya gösterdiniz. Mevlid-i Şerif programını hazırlayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanımız Sebahattin Çorbacı ve üyelerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Muharip Gaziler Derneği hizmet binasında gerçekleşen Mevlid-i Şerif programına Vali Fuat Gürel‘in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı ile dernek üyeleri katıldı.