Bu haber :07/08/2020 12:48 Tarihinde Eklendi 1759 Kez Okundu

Pandemi Denetim Ekipleri Toplantısı Yapıldı

Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde il geneli vaka sayılarını, koronavirüsle mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaların, yapılan denetimlerin ve alınan tedbirlerin sürekliliğini değerlendirmek amacıyla Vali Fuat Gürel başkanlığında Pandemi Denetim Ekipleri Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutan Vekili Engin Köktürk, kurum müdürleri ile Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse katıldı.

Kontrollü sosyal hayat sürecinde ilimizin mevcut durumu, yapılan denetimler ve alınması gereken ilave tedbirlerin görüşüldüğü toplantı İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ile İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği ifade eden Vali Gürel, “Koronavirüs (Covid19) kapsamında sürveyans ve filyasyon çalışmalarıyla 4 bin 801 kişi sorgulanırken, filyasyon oranı yüzde 98,2 olarak gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı tarafından Aile Hekimliği Bilgi Sistemlerine aktarılan 22 bin 040 kişilik takip listesi, aile hekimlerimiz tarafından günlük olarak aranmış ve takiplere devam edilmektedir. Denetim ekiplerimiz tarafından bugüne kadar toplam 21 bin 333 denetim gerçekleştirildi. Her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il ve ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde oluşturulan Denetim Ekiplerimiz il genelinde; lokantalar, restoranlar, kahvehane, kıraathane, dernek ve lokaller, cafeler, pastaneler, marketler ve ulaşım araçlarında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere bulunuyorlar. Yapılan 5 denetim sonucunda kurallara uyduğu tespit edilen işletmelerimize “Güvenli Denetim Belgesi” veriyoruz. İlimizde şu ana kadar 140 işletmemize bu belgeyi verdik ve denetimlerimiz aralıksız devam edecek.” diye konuştu.

Pandemi Denetim Ekiplerinin mevcut durumunun da değerlendirildiği toplantıda, ekip sayısının arttırılarak cadde ve sokaklar ile işyerlerinde denetimlerin yoğunlaştırılması kararlaştırıldı.