Bu haber :18/09/2020 15:16 Tarihinde Eklendi 1804 Kez Okundu

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Düzenlendi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Karabük Polisevinde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi.

Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Gökay Yıldız,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, İl Genel Meclis üyeleri, Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanları ve üyelerinin katılımıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” törenle Emekli Jandarma Gazi Albay Erdinç Demiral’a tevcih edildi.

2015 yılında Bingöl ili Karlıova İlçesi İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yaparken BTÖ mensuplarınca düzenlenen EYP saldırısı sonucu yaralanarak Gazi olan Jan. Gazi Albay Erdinç Demiral’a Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih eden Vali Gürel, “Devletimizin ve milletimizin bir vefa sembolü olarak sizlere takdim edeceğimiz madalya ve beratın nesilden nesile gururla, kıvançla aktarılmasını temenni ediyorum. “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” hayırlı olsun, aileniz ile birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.

Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tören öncesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sabri Özer, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu ile gazi ve şehit ailelerinin katılımıyla öğlen yemeğinde bir araya gelerek sohbet ettiler.