Bu haber :21/09/2020 17:43 Tarihinde Eklendi 1816 Kez Okundu

Başkan Köse; “Motorsuz Araç Kullanmalıyız”

 Safranbolu Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinleri Kapsamında Bisiklet Turu Düzenledi.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi önünden başlayan bisiklet turu Tarihi Çarşı Kazdağlıoğlu Meydanında son buldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği turda Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında motorsuz araç kullanımına dikkat çekildi.

Karabük Bisikletçiler Derneği (Karbisder) Başkanı Kenan Aydoğdu ''Derneğimizin temel felsefesi aracından in bisikletle, yaya olarak hareketini arttır. Hareketi arttırıp motorsuz bir gün yaşatmak için bizleri bir araya  getiren  Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye teşekkür ediyorum''dedi.

 

Bisiklet Turu Engel Tanımadı

Bisiklet turunda, çevre kirlenmesine dikkat çekmek isteyen bir bisikletli de Eşpedal ve Karbisder üyesi, görme engelli öğretmen Tayfun Tezcan'dı. Bilinçli bir toplum olma yolunda katkı sağlamak için engel tanımdan daha çok toplumun içinde olmaları gerektiğini söyleyen Tezcan "Uzun yıllardır bisiklet kullanıyorum, doğayı korumak için, insanlara bilinç aşılamak için burada pedal çevirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Tüm katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

 

Etkinlik öncesi açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse ''Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında motorsuz araç kullanımına karşı toplumsal farkındalık oluşturabilmek için Safranbolu Belediyesi olarak bir dizi etkinlik yapmak istedik. Vatandaşlarımızı bisiklet ve elektrikli araç kullanımına teşvik etmek, mümkün olduğunca trafikten arındırmak UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu için ayrı bir önem taşıyor. Bu konuyu çok önemsiyorum. Bunun için Zabıta müdürlüğümüze elektrikli bir araç aldık, yine benim de kullanacağım elektrikli bir bisiklet ve Karbon salınımı az olan toplu taşıma araçlarını Safranbolu’ya  kazandırıyoruz. Bugün tarihi çarşımıza doğru hep birlikte pedal çevireceğiz. Yarın işe başta belediye ailesi olmak üzere duyarlı vatandaşlarımızla birlikte yürüyerek ya da bisikletlerimiz ile gideceğiz. Salı günü ise tarihi çarşıda bir caddemizi trafiğe kapatacağız. Herkesi bu duyarlılığa davet ediyor, bugün yapacağımız bisiklet turumuzun en büyük destekçisi Karabük Bisiklet Derneği başkanı Kenan Aydoğdu ve değerli üyelerine, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum'' ifadelerinde bulundu.