Bu haber :22/09/2020 16:27 Tarihinde Eklendi 2881 Kez Okundu

Minik Öğrenciler Eğitim Yuvalarında

Salgın kapsamında mart ayından itibaren uzaktan eğitim gören öğrenciler, okullarda Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almalar için tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için uyum haftası ile başladı.

Koranavirüs tedbiri kapsamında veliler okul içine ve bahçesine alınmazken öğrenciler ilk önce bahçede sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek sıraya girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kapı girişinde ellerini dezenfekte edip, sınıflara girdi. Sıralara tek kişi ve çapraz şekilde oturan öğrenciler, maske takmayı da ihmal etmedi.

Demir Çelik İlkokulundaki törene katılan Vali Fuat Gürel, “Aylardır beklediğiniz okullarınız bugün açılıyor, heyecanlısınız, bizlerde heyecanlıyız. Okullar siz çocuklarla güzel, sizin olmadığınız bir okulun hiçbir anlamı yok. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir salgınla mücadele ediyoruz, bu maksatla sizleri bu salgından korumak için geçen yılın mart ayından itibaren yüz yüze eğitime ara verdik. Bu mücadele kapsamında başarılı olursak bütün öğrencilerimizi okullarımız ile tekrar buluşturacağız. Fakat sizlerin birinci sınıf ve ana sınıfına giden yavrularımızın bire bir eğitim alması gerekiyor, çünkü sizler eğitim hayatınıza yeni başlıyorsunuz ve öğretmenlerinizden birebir ders almanız gerekiyor. Şu anda haftada bir gün, daha sonraki üç hafta içerisinde ikişer gün sonraki haftalarda ise gidişata  göre karar verilecek. Velilerimizde buradalar, çocuklarımızın öğretmenleri ile birebir eğitime ihtiyaçları var aynı zamanda eğitim sürekli bir süreç, sizlerde çocuklarımıza yardımcı olursanız okumaya yazmaya geçmesi daha kolay olur. Gönlümüzden geçen kısa sürede bu salgınla mücadelenin olumlu şekilde sonuçlanması. Virüsle mücadeleyi ilimizde belli bir aşamaya getirdik ama bu yetmez, çünkü ilimize farklı illerden insanlar gelip gidiyor, bizde başka yerlere gidip geliyoruz, hem sanayisi hem turizmi olan bir şehirdeyiz, bizler ne kadar başarılı olursak diğer illeri de etkilemekte. Ramazan bayramına kadar olan süreçte iyi bir yönetim gösterdik fazla bir vaka olmadan geldik, sonrasında kontrollü sosyal hayat başladı, bazı kısıtlamalar kaldırıldı, kuralların olduğu bir döneme girdik,  ondan sonraki süreçte ülkemizin genelinde olduğu gibi bizim ilimiz de de artış meydana geldi. Ama alınan tedbir ve önlemlerle bir toparlanma sürecindeyiz, benim özellikle velilerden ricam bu süreci iyi yönetmemiz, ne siz bir yerlere gidin ne de başka yerlerden evinize misafir kabul edin. Okullarımızda önlemler kapsamında bazı hazırlıklar yapıldı, özellikle hijyen ve temizlik ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz bu kapsamda tedbirler aldılar, bütün hemşehrilerimizden zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, dışarıdan birilerini evlerinize misafir olarak kabul etmemenizi istiyoruz, gelmek istiyorlarsa “Kusura bakmayın çocuklarımız okula gidiyor onları korumak için inşallah başka bir zaman misafir etmek isteriz” diyebilirsiniz aynı zamanda öğretmenlerimizden ricamız bu süreçte il dışına çıkmamalarını istiyoruz. İlimizde ihtiyaçların giderilmesi ile ilgili olarak her türlü imkân mevcut.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılının başarılar getirmesini diliyorum, hem virüsle mücadelemiz hem de eğitim ve öğretimde ki başarımız artarak devam edecek zaten Karabük eğitim ve öğretimde çok başarılı bir il, hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz, hem de velilerimiz uyum içerisinde bu başarıyı artırmaktalar, inşallah daha iyilere sizler sayesinde gelmiş olacağız.

Sevgili öğrenciler; sizlere de başarılar diliyorum, bugün en şanslı grup sizlersiniz, diğer çocuklarımız okula gelmek istemelerine rağmen bu salgın sürecinde gelemiyorlar, sizler buradasınız arkadaşlarınızla berabersiniz. Sizler bu sürecin örneklerisiniz hepinize başarılar diliyorum, hem size hem öğrencilerimize hem de velilerimize hayırlı olsun.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından temsili olarak minik öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Vali Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile birlikte 1’inci sınıfları ve okul öncesi sınıfını ziyaret ederek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ziyaretinde minik öğrencilere maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının çok önemli olduğunu anlatan Vali Gürel miniklere çikolata ikram etti. Okulda görevli öğretmenlerle okul bahçesinde bir araya gelerek taleplerini ve sorunlarını dinleyen Vali Gürel, bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek.